Problémy s chrupem si jistě nikdo z nás nepřeje, život ale přináší situace, při kterých dojde k poškození zubů. Možností, jak tato poškození napravit je mnoho a mohou vést až k plně funkčnímu a esteticky dokonalému chrupu. 

Pokud je poškození natolik velké, že je třeba implantovat i umělý kořen, přichází v úvahu dva způsoby, resp. materiály, ze kterých může být vyroben. Rozhodovat se bude pacient ve spolupráci s lékařem mezi titanem a keramickým materiálem (ten je často označovaný jako zirkon). Jaké nove zirkonové implantáty se objevili na trhu a jaký je rozdíl mezi zirkonovými implantáty a titanovými?

Keramické nebo titanové implantáty

V poslední době více firem představilo svoje keramické implantáty. Nejdůvěryhodnější firmou, která děla zirkonové implantáty je švýcarská firma Straumann. Oba dva typy implantátů, jak zirkonový tak i titanový jsou hypoalergenní a oba jsou ponořené do kosti, přes kterou nic neprosvítá.

Doba hojení jak zirkonových tak i titanových implantátů je skoro stejná. Do dnešního dne zirkonové implantáty byli jednodílné Pevnost a odolnost vůči vysokým tlakům titanových a zirkonových implantátů od renomovaných značek je také stejná.

To znamená že „šroub„ který se dává do kosti je spojen s pilířem na který se pak bude dávat korunka. Výhodou takového typu je to že v případě tenké sliznice nebude prosvítat bila barva. Nevýhodou je to že výběr „dostaveb“ na takový implantát je omezen a proto se takové jednodílné implantáty většinou používají v postranních úsecích.

Dvoudílné zirkonové implantáty

 

V březnu 2019 na mezinárodní výstavě V Kolíně nad Rýnem – Výstaviště Koelnmesse byli představené nové dvoudílné zirkonové implantáty od dvou Renomovaných značek Nobel a Straumann. Společnosti poskytují 10 letou záruku na svoje výrobky. Nový typ zirkonových implantátů by se měl se objevit v České Republice na konci roku 2019. Kvůli možností výběru protetických konstrukcí (korunky, můstky, náhrady, apod.) titanové implantáty doposud byli absolutním vítězem mezi stomatology. Je možně že s příchodem dvoudílných zirkonových implantátů se tato tendence změní. Jakmile dostaneme do ruky nové zirkonové implantáty, hned budeme naše zákazníky informovat

Neváhejte nás kontaktovat, výběr materiálu pro zubní implantáty s vámi rádi zkonzultujeme a provedeme vás celým procesem. Vždy nabízíme osobní přístup ke každému pacientovi, volbu mezi nejmodernějšími technologiemi a špičkové, značkové materiály.

Share: