narkoza při implantaci

Návštěva stomatologické ordinace pravděpodobně nepatří mezi oblíbené činnosti nikoho z nás. Čas od času je ale nutná a zákroky, které lékaři provádějí, mohou nezřídka výrazně zlepšit kvalitu našeho života nebo estetiku našeho úsměvu. 

Ani tato motivace není v některých případech dostatečně silná, je však třeba si uvědomit, že lékařská věda postupuje kupředu velkými skoky a většinu zákroků je dnes možno provádět rychleji, kvalitněji a především bezbolestně. Komfortu při zákroku lze samozřejmě dosáhnout i vhodným použitím anestézie včetně celkové, nitrožilně podávané, narkózy.

Co všechno lze provádět v narkoze?

V celkové narkóze lze v naší ordinaci provádět standardní zubní ošetření i protetiku. Konkrétně se může jednat o implantace, samozřejmě včetně úplných rekonstrukcí typu „All on 4“, kostní plastiky i plastiky měkkých tkání, ale také klasické plombování zubů nebo ošetření kořenových kanálků. Vhodnost anestézie pro daný typ zákroku a její typ (kromě celkové narkózy je možná i sedace nebo analgosedace) je samozřejmě věcí konzultace s lékařem, který rozhodne na základě pacientova aktuálního zdravotního stavu a celkového rozpoložení.

Jak to probíhá?

narkoza

V průběhu zákroků v celkové anestezii se pacientovi vždy věnují 3 lékaři, díky čemuž je možné i tak komplexní zákrok jako je celková rekonstrukce realizovat během jediného dne (k tomu je třeba připočítat jednu další návštěvu pro provedení nezbytných vyšetření před celkovou narkózou, v případě potřeby jej však lze vyřídit i v místě bydliště). Ideální je např. kombinace zákroku v celkové anestezii s implantací za pomoci implantační šablony nebo nasazení korunky zhotovené pomocí počítačové technologie CEREC.

Nejméně nepříjemný je takový zákrok, o kterém vůbec nevíte. Svěřte se proto do rukou našeho týmu zkušených lékařů disponujících špičkovým vybavením a používajících nejmodernější postupy, kteří přitom ale nezapomínají na individuální a osobní přístup ke každému pacientovi.

Share: