dásen

První dojem bývá při našem setkávání se s dalšími lidmi často tím nejdůležitějším. Jen stěží se na něj ale budeme moci ve svém případě spolehnout, pokud nám bude úsměv kazit tmavé krčky zubů nebo implantátů. Ani tato, v některých případech opravdu poměrně zásadní, vada na kráse, ale není neřešitelná. Způsob, jakým si estetická stomatologie umí s tmavými krčky poradit, je založen na transplantaci dásně a překrytí všech problematických míst. Jak podobný zákrok vypadá a co vše obnáší?

Jak podobný zákrok vypadá

Kromě obnažených krčků je tímto způsobem možné řešit i problémy s obnaženými kořeny, nutnost tvarovat části dásně u zubů nebo implantátů pro lepší hygienu apod. Uvedené problémy se mohou týkat žen i mužů, se zvyšujícím se věkem potom pravděpodobnost jejich výskytu roste. Vlastní zákrok spočívá v odebrání malé části tkáně z horního patra nebo zadní části čelisti a jeho umístění na opravované místo (alternativou k tomuto postupu je použití umělé tkáně MUCODERM). Místo odběru tkáně je následně překryto chráničem, který mu poskytuje ochranu a urychlení procesu hojení.

Co vše zákrok obnáší

plastika dásně

Zákrok je vždy prováděn za použití zvětšovací optiky, mikrochirurgických nástrojů a tenkého šití, díky čemuž je zkrácena doba hojení. Plastika dásně přitom zajistí pacientovi zlepšení estetiky úsměvu, správný a stabilní profil měkké tkáně kolem zubu pro usnadnění a zefektivnění hygieny i ochranu před zánětem.

Po zákroku je třeba provádět ústní hygienu i konzumovat potraviny se zvýšenou opatrností do doby, kdy dojde k prorůstání cév do implantované části měkké tkáně a plnému zhojení. Zárukou dokonale provedeného zákroku a nejlepšího možného výsledku je náš zkušený tým lékařů, používání nejnovějších postupů i moderního vybavení a individuální přístup ke každému jednotlivému pacientovi.

Share: