Zuby patří mezi nejohroženější části našeho těla, neboť musí den co den čelit otřesům, nárazům, vysokým tlakům při žvýkání i nepřátelskému prostředí v ústech.

I přes jejich odolnost tak nelze nikdy zcela vyloučit možnost, že o své zuby přijdeme. Ať již za ztrátu zubů může onemocnění dásní, zubní kaz nebo třeba neopatrnost při jízdě na kole, výsledek je vždy stejný. Snížení kvality života, nemluvě o estetické stránce věci, je při ztrátě zubů potom natolik výrazné, že každý, komu na sobě jen trochu záleží, se začne ihned ptát, jak tuto situaci vyřešit. Možnosti naštěstí existují a již brzy vás může zdobit nový zářivý úsměv!

Korunky, můstky nebo snímatelné zubní protézy

Klasickým řešením při ztrátě zubů bývaly korunky, můstky nebo snímatelné zubní protézy. V porovnání s ústy bez zubů jde jistě o výrazné zlepšení, k dokonalosti má však daleko. V případě těchto řešení totiž nedochází k náhradě zubů v pravém slova smyslu, neboť není nahrazen kořen zubu. To je problém jak na funkční, tak na estetické úrovni a nezřídka kdy je průvodním jevem snaha o skrývání nedokonalého úsměvu. Nic takového se ale netýká pacientů, kteří se rozhodnou pro aplikaci zubních implantátů.

Zubní imlantáty a technika All on 4

Technika All on 4 pomůže těm pacientům, jejichž zuby již není možné uzdravit a které mají být odstraněny, nebo lidem, kteří již mají snímatelné náhrady. Tato technika spočívá v zavedení 4-8 implantátů na čelist a přišroubování nových zubů k nim (šroubovaný můstek).

Implantace probíhá pomocí digitálních technologií: 3D rentgen, skenování čelisti intrarotrálním skenerem, plánování implantátů ve speciálních programech, vytvoření šablony pro implantaci ve 3D tiskárně. Poté proběhne předběžná výroba nových zubů (můstek) samotná instalace implantátů a nových zubů. Instalace nových zubů (šroubovaný můstek) se obvykle provádí následující den po instalaci implantátů.

Pacienti jsou nadšeni z této technologie, která již za 2 dny vrací:

Krásný úsměv

Možnost žvýkat

Sebedůvěru

Kvalitu života

Kvalitní zubní implantáty vám navrátí váš krásný úsměv, za který se již rozhodně nebudete muset stydět!

Share: